Ambil Gambar Rumah Pusaka Selepas Siap Dikemas, Bila Pulang Baru Perasan Sesuatu

Rumah yang sudah lama tidak dihuni berkemungkinan akan dihuni oleh jin. Namun, tidak semua rumah yang dibiarkan kosong menjadi tempat makhluk halus bertandang. Kita harus sentiasa menjaga rumah dari terus sunyi tanpa penghuni.

Pengguna Facebook, Norul Suhaida Musa berkongsi pengalaman seram rakannya yang baru selesai mengemas rumah ketinggalan arwah ibu di kampung. Selepas mengemas, dia mendapati sesuatu ‘aneh’ dalam foto yang diambil.

Seorang rakan pulang ke kampung halaman bagi membersihkan kawasan rumah peninggalan arwah ibunya di kampung. Selepas membersihkan sekitar rumah, dia mengambil foto untuk dikongsi bersama adik-beradik yang lain menerusi aplikasi Whatsapp.

 

Selepas gambar itu dikongsi, adik-beradik ini menegur ‘sesuatu’ dalam foto berkenaan. Seperti jelmaan lembaga hitam yang sedang duduk menghadap dinding.

Sehingga hari ini masih menjadi persoalan mengenai kewujudan ‘lembaga’ tersebut di dalam rumah itu. Adik-beradik ini bercadang pulang ke kampung dalam masa terdekat bagi meninjau keadaan rumah berkenaan.

 

Credit: Norul Suhaida Musa

 

Sumber: Ohbulan via beritasteady

Apa Komen Sis
BACA  [VIDEO] Bagaimana Cara Beg Tangan Hermes Birkin Di buat